HUSDJURSFUNKTIONEN!!! :D

WIHOOO!!!
INTERVJU OM HUSDJURS FUNKTIONEN!!! :D

Intervju med Marcus om hemstallen och fler hästar!

2012-12-18

Hej!
Inför denna veckas uppdatering börjar vi redan idag med att berätta lite om de nya funktionerna som kommer komma. Dom stora ändringarna, som ni säkert redan listat ut, är de efterlängtade husdjuren! Vi har också ändrat hemstallen och hur de ser ut och fungerar. De nya stallen är början till det som kommer bli ditt alldeles egna stall! Idag kommer ni kunna läsa intervjuer med ett par av Star Stables spelutvecklare på Pixel Tales. Först ut är Marcus Thorell!

Steves Stall

Hej Marcus! Berätta lite om dig och ditt jobb.
- Jag är Game Director och är den som bland annat har bäst koll på stallen på Jorvik. Jag har jobbat med Star Stable sen allra första början!

Vad är det som just nu händer med alla stallen på Jorvik?
- Vi förbereder för den dagen att man ska kunna ha flera egna hästar i Star Stable. Det som kommer märkast mest av allt just nu är att alla stall har uppgraderats och hela funktionen för hur ditt hemstall fungerar har ändrats en hel del. Steves bondgård och Fort Pinta har fått helt nya stall.

På vilket sätt har funktionen för hemstallet ändrats?
- När du går in i ditt hemstall kommer du vara ensam där inne och kan inte se de andra spelarna och du kan ostört pyssla med dina förvaringsutrymmen, och sedan även kunna ta hand om dina hästar när den funktionen är introducerad i framtiden. För att komma åt sin sadelkammare med alla kläder och utrustning måste du rida till ditt hemstall. Självklart kommer man kunna byta hemstall när man vill men det kommer att kosta 25 Star Coins.

Sadelkammare!

Varför behöver det kosta att byta hemstall?
- Jag tror att det är viktigt att känna en tillhörighet med stallet och området som man har valt att ha som sitt hem. Om man fyttar hela tiden känns det aldrig som hemma och dessutom finns det transporter som man kan använda. Det är dyrt och krångligt att flytta i verkligheten och det illustreras nu även i spelet genom att det kostar lite att göra det. Att känna en tillhörighet till ett stall är viktigare och roligare för spelet.

En fråga som alla säkert undrar nu; När kommer funktionen för att kunna ha fler hästar och hur ska den fungera?
- Vi förstår att alla längtar efter detta, det gör vi med, och hela teamet jobbar för fullt med den funktionen. Vi har ännu inget releasedatum för när det är klart, men det kommer högst troligen ske tidigt under nästa år.

Kommer hästarna finnas i en affär?
- Som funktionen är planerad just nu kommer spelarna besöka olika hästmarknader så att man kan se hästen ordentligt innan man bestämmer sig. När man väl har valt ut sin nya häst kommer den transporteras direkt till ens hemstall, om man har lediga spiltor.

För att komma åt sin nya häst måste man alltså resa till sitt hemstall och hämta den?
- Det är helt korrekt. Man kan ringa ett upphämtningssamtal så kommer man omedelbart till sitt hemstall.

Hur fungerar det med hästarnas utrustning, XP och välbefinnande?
- Varje häst blir unik och du måste ta hand om den separat. Detsamma gäller hästarnas level (XP). Man måste alltså tävla med alla sina hästar för att levla upp dem. Du kommer med andra ord att kunna tävla i samma race fler gånger på samma dag med dina olika hästar. Det är mycket jobb med att ha hand om fler hästar, precis som i verkliga livet!

Spännande! Vi återkommer säkert till det här ämnet när det närmar sig release. Finns det något mer du kan berätta om vad som kommer hända på Jorvik den närmaste tiden?
- Det händer massvis hela tiden! Det är full fart. Förrutom våra veckouppdateringar som oftast innehåller en blandning av kläder, utrustning, nya race och uppdrag jobbar vi för fullt med nya funktioner och förbereder för att öppna nya områden. De områden som står på tur är Jorvikstallets område i landsdelarna söder om Silverglade och Den gömda dinosauriens dal… Men när dessa öppnas vet vi inte ännu. Vi förbereder också nya spännande spelfunktioner som kommer öka spelupplevelsen ytterligare för alla våra fantastiska spelare!

Tack för intervjun Marcus!
Tack själv! 

Intervju med Hanna om Husdjursfunktionen!

2012-12-18

Hej!
Här kommer andra intervjun där Hanna berättar mer om husdjuren.

Hej Hanna! Berätta lite om dig och ditt jobb.
-Jag jobbar som Star Stable-grafiker på Pixel Tales och har stenkoll på alla husdjur!

Hur går det till att bli husdjursägare?
- Du kommer först få ett uppdrag av tjejen som säljer sadelväskor i Fort Pinta. Först efter att du har pratat med henne kommer du att kunna gå in i djuraffären Pet Shop Girls som ligger precis intill.


Pet Shop Girls!
Vad kul! Kan alla skaffa sig ett husdjur?
- Absolut. Så fort man har fått tillträde till Fort Pinta (ungefär level 4) kan man gå in i djuraffären. Där finns det fler djur att välja mellan som alla längtar efter ett äventyr!

Äventyr? Hur menar du då?
- Jo, alla små djur på Jorvik älskar att följa med på ridturer. För att de ska kunna göra det måste du ha en sadelväska där ditt husdjur sitter. Det är alltså nödvändigt att ha en sadelväska för att ditt husdjur ska kunna följa med. Glöm inte bort att din häst också måste ha en sadel för att sadelväskan med ditt djur i ska synas!

Kan man ta bort sadelväskan och sitt husdjur från hästen?
- Ja det kan man. Det funkar precis som benlindor, dekorationer och när du ska rida barbacka. Man öppnar sitt karaktärsblad, och från det kan du lägga till eller ta bort ditt husdjur och din sadelväska.
Karaktärsbladet
Kan man ha mer än ett husdjur?
-Ja man kan ha hur många man vill. Men det är bara en som kan sitta i sadelväskan åt gången. De andra får vänta i sadelkammaren i ditt hemstall där det nu inte bara kommer finnas plats för kläder och utrustning utan också för dina nya små vänner.

Tack Hanna för att du berättade mer om djuren!
Tack själv, hoppas alla spelare tycker om husdjuren lika mycket som vi gör!


KOMMENTARER


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P



Trackback